torstai 13. syyskuuta 2018

Tabletkoulun lukion elämänkatsomustiedon kirjasarja on valmistunut

Tabletkoulun lukion elämänkatsomustiedon kirjasarja on valmistunut! Oppikirjailijat ja kustantaja ylpeänä esittelevät Suomen elämänkatsomustiedon opettamisen historian ensimmäiset syventävien kurssien kirjat. Toivomme tämän tukevan aiempaa paremmin oppiaineiden välistä yhdenvertaisuutta ja lisäävän opiskelijoiden innostusta opiskella koko elämänkatsomustiedon kokonaisuus ajankohtaisia, monipuolisia, elämänmakuisia ja kiinnostavia oppikirjoja käyttäen.
ET5-kirjan kansikuva.
ET4-kurssilla Kulttuurit katsomuksen muovaajina sukelletaan kulttuurin maailmaan. Esillä ovat niin korkeakulttuurin kuin monet modernit kulttuurin muodot kuten digitaalinen kulttuuri ja urheilu. Nuori  pohtii omaa kulttuuri-identiteettiään ja saa lisää aineksia oman maailmankuvansa rakentamiseen. Kurssilla käsitellään tuoreella tavalla moninaista suomalaisuutta, perehdytään maailmanperinnön arvoon sekä yhdenvertaisuuteen ja ihmisoikeuksiin. Monipuoliset ymmärrykseen tähtäävät ja taitopainotteiset harjoitukset ryhdistävät opiskelua ja helpottavat tavoitteellista työskentelyä myös kirjoituksiin valmistautuvien nuorten osalta.

ET5-kurssilla Katsomusten maailma perehdytään sekä maailmanuskontojen että maallisten katsomusten tapoihin selittää maailmaa.  Kurssilla syvennetään tietoja niin uskonnollisista kuin tieteellisistäkin näkemyksistä uskontojen synnystä ja historioista. Kurssilla tutustutaan lisäksi uskonnottomiin maailmankatsomuksiin sekä analysoidaan humanismin vaikutusta eurooppalaisessa ajattelussa. Kurssin tavoitteena on, että opiskelija oppii tuntemaan ja arvioimaan erilaisten maailmankatsomusten selitystapoja sekä myyttisen ajattelun luonnetta.

ET6-kurssilla Teknologia, maailmankatsomukset ja ihmiskunnan tulevaisuus tutkitaan ihmisyyttä menneen ja tulevan valossa. Ajan hermoilla oleva, monitieteinen lähestymistapa auttaa ymmärtämään suuria katsomuksellisia murroksia, teknologisen kehityksen merkitystä ja yhteiskunnan sekä kulttuurien rakentumista. Tulevaisuusteema transhumanismista tekoälyyn sisältää näkökulmia niin oman kuin koko planeetan tulevaisuuteen varautumisesta ja sen aktiivisesta rakentamisesta. Kurssi syventää ja kokoaa aiempien ET-kurssien teemoja ja valmistaa ylioppilaskirjoituksiin sekä tukee oman maailmankatsomuksen kehittymistä ja kypsymistä.

Kurssit on suunniteltu siten, että ne sopivat niin luokkaopetukseen kuin itsenäiseen opiskeluunkin. Lähde mukaan kuusi kurssia kattavalle perspektiiviä avaavalle, mukaansatempaavalle syväsukellukselle maailmankatsomusten kiehtoviin sfääreihin!

Tabletkoulun elämänkatsomustiedon tiimin puolesta, Heidi Meltovuo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti